Mias tankar

Nyhetsbrev – SpisaBra & Lycka till vecka 12!

mars 18, 2018

Välkommen till SpisaBra! Vi gör din vardag lite enklare med matsmarta veckomenyer.

Som medlem hos SpisaBra ingår!

Veckomenyer med hälsosam vardagsmat utan onödiga tillsatser – Just nu tillgång till veckorna 11-13

Veckomeny för v 12 – Dag 1-4
Het linssoppa med gurkmeja
Torsk med romsås
Dijonrullader med sötpotatis
Lammbiffar i tomatsås
I den 5;e fliken i varje veckomeny står det Röj, där finns matsvinns-inspiraton. Du lagar ny rätter på det som finns hemma. Gör alltid lite extra mat & frys in. Då har du färdiga portioner när du har ont om tid, någon blir sjuk, matsmarta lösningar gynnar även ekonomin.

Instruktioner till hur du lagar dina veckorecept – Så här gör du ingår i samtliga veckorecept.

Kompletta inköpslistor anpassade efter säsong inför varje matvecka Fyll på dina förråd. Det ingår listor till alla medlemmar med förslag på lämpliga varor att alltid ha hemma i kylen,skafferiet & frysen. När du loggat in finner du Bra att ha hemma & inhandlingslistan.

Nyhetsbrevet med matsmarta tips och inspiration – Mias tankar fyllda med planeringstips inför kommande veckor, måltider, dagar, matlådor och matsvinns-inspiration.

Stor receptbank med vardagsmat baserad på naturliga råvarorReceptbanken ingår i medlemskapet, här finns allt från fliken barnkalas, går det att ha barnkalas utan socker? Mellanmålstips, lunchtips, tillbehör & vegetariskt. Nyttja Receptbanken, byt ut & lägg till. Proteiner och kolhydrater efter din kost & näringslära.

Varför SpisaBra ”finns mer här”

Inte medlem ännu? 
– Genom ICA-kortet ”Klicka här”
– Genom Wellnet friskvårdsleverantör ”Klicka här”
– Direkt på SpisaBra ”Klicka här”
– Du vill erbjuda SpisaBra till dina kunder? Trevligt, lägg ett mail till info@spisabra.se
– För individuella konsultationer ”klicka här”

AB Sileo
– Mia Ånemyr
0706-204 206

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Vem är du & vart ska du

mars 16, 2018

Ny dag med nya möjligheter – Fantastiskt magi, du längtar väl inte till fredagar????

Alla som varit och lyssnat på allt från föreläsningar, till workshops, till utbildning i skillnaden mellan friskvård, egenvård & sjukvård har hört delar av min Story <3 Som ligger i grunden till allt jag arbetar med sedan länge (yrkeserfarenheter & erfarenheter) hur kan vi visa dig vägen?

Jag arbetar med frågeställningen Vem är du? Var ska du? Oavsett vägval i livet lägger tankarna du tänker grunden till de val du gör i livet, hur du blir bemött, kan du avgöra själv genom gott ledarskap i ditt liv, med dig och din påverkansgrupp, dina beslut och din framgångsväg

Allt finns inbakat i konceptet SpisaBra för dig som önskar struktur, vill äta utan socker, och få ut max av ditt liv . Ett koncept som nyttjas av alla som är sugen att börja Leva, utan socker  – Lev ditt liv, dessa ord fick jag till mig i en utbildning i ledarskap, det var mitt uppvaknande… jag såg för mycket på andra som lyckades, de hade helt andra förutsättningar i sina liv än jag hade. Hen sa till mig, du har all kraft fram med den, lev ditt liv idag. inte i morgon. (Städade bort allt som inte var bra för min framgångsväg)

Det var starten till mitt fd företag Lev ditt liv en enskild firma, jag drev i 9 år. 2015 den första september la jag ner det företaget och Öppnade Sileo, det latinska ordet för Omstart, allt jag arbetar med, kost & livsstilsexpert, författare, föreläsare, utbildar i skillnaden mellan friskvård, egenvård& sjukvård, skriver böcer, debattör, & Krönikör, Så finns mina konsulter, KBT; Kostrådgivarekollegor, Personliga tränare, ICA, Wellnet mm ger dig som vill ta del av tex SpisaBra verktygen du kan behöva i ditt liv.
I år är det 24 år sedan min jakt på smal = lycklig började på riktigt. Och jag tackade jag till kirurgi utan att ta reda på mina Varför till fetman. En väg jag inte kan ångra, men med den kunskap jag har så skulle jag göra en kost & livsstilsförändring minst 1 år innan jag genomgick någon form av Kirurgisk behandling. För att göra den förändring som oftaste behövs efter behandlingen. Men målet är att ingen ska behöva bli sjukligt överviktig i sitt liv. Kunskap gör skillnad för alla.

Ny dag att fånga & vad är du beredd att göra för förändring idag? Det finns många cyklar i garaget, men ingen som cyklar åt dig, det gör alla själva <3 Genom SpisaBra ger vi dig allt du behöver för dig och din familjs bästa hälsa – Lev ditt liv och Omstarta nu – vänta inte på tiden/ Kram Mia Ånemyr

Medlemsvägar:
ICA-kortet ”Klicka här”
Wellnet friskvårdsportal ”Klicka här”
Direkt på SpisaBra ”Klicka här”
Swish erbjudande ”maila in så ringer vi upp”

Vill du rekommendra Konceptet till dina kunder & få en inkomst på SpisaBra? Ring så berättar vi mer

  • Sileo
    Mia Ånemyr, 0706-204 206

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Nyhetsbrev – Veckomenyer med goda råd

mars 11, 2018

Goda råd brukar vara dyra, det är väl ett galet ordspråk. På SpisaBra kostar det inte alls mycket att få allt du behöver för bästa hälsa, största ekonomi, mest tid till annat & mat utan en massa tillsatser och socker. Näringstät kost. Långsamma kolhydrater. Glada magar & glada familjer. Vi äter för att leva inte för att överleva.

Många vill förändra hela världen i ett och samma beslut, men det vet både du och jag att det sällan är framgångsrikt. Små steg ger stora resultat.

Här får du de 4 viktigaste planeringstipsen från SpisaBra:

  • Planera hela veckor och var planerad 1 vecka framåt.
  • Vad finns hemma i kyl, frys & skafferi. Ha koll, gör listor och kasta inget
  • Handla bästa kvalitet till lägsta pris, frys in och utgå ifrån det du har hemma.
  • Gör matig sallad, woka och du har tillbehör för många dagar. Komplettera & lägg till. Kostplanera för dig, dina nära och barnen.

Genom dessa 4 punkter sparar du pengar, vinner tid och får naturlig mat utan en massa tillsatser, vilket skapar goda vanor. Vanor som du kan leva med dag ut och dag in, livet ut.

Kram & Kärlek – Sluta Banta & Börja Leva!
SpisaBra & Lycka till med vecka 11

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Nyhetsbrev – Har du också en Cykel i garaget?

mars 4, 2018

Nyhetsbrev – Har du också en Cykel i garaget? Denna vecka har det verkligen varit många cyklar i garaget. Jag använder dessa ord som symbol för saker många köper, och inte ens vet varför man handlade den där cykeln som står oanvänd i garaget…

Du kanske också känner igen dig i veckans Nyhetsbrev från SpisaBra, ett friskvårdskoncept som hjälper människor att skapa goda kostvanor.. Vem är du idag?  Vart vill du vara om 3 år & 5 år? Bra frågor att ställa sig, jag har själv ställt mig den frågan många gånger. Skrikit av ilska att det går ju bättre för alla andra. De andras Cykel cyklar minsann så bra, men min cykel, den dammar och kostade ju bara pengar. Den fungerar inte ens….. jag som trodde att den där cykeln skulle fixa det??

Så här har många det på olika sätt. Lever liv som av olika orsaker inte är som man drömmer om. Så ser man någon som man kan identifiera sig med och vips vill ”man” bli så… Många missar att ta reda på vad den andra har gjort steg för steg, för att cykla på…. Genom SpisaBra har du verktygen du behöver för att skapa hållbara matvanor för dig och din eventuella familj. Det är inget som går att testa för du utgår ifrån dig, så då behöver du testa dig själv? Vill du ta ut cykeln från garaget? Damma av den och skapa hållbar hälsa. Kanon bra, du kanske har samma problem som jag hade i mitt förra liv, jag var joystickstyrd på socker.

När jag utbildade mig till kostrådgivare &  genom personligt ledarskap så trillade mina poletter ner. Det finns inga genvägar. Det har ingen betydelse om cykeln är ett gymkort, en hälsoresa, en inspirationsföreläsning eller ett medlemskap på SpisaBra, så kommer det inte hända något om du inte bestämmer dig för att finna dig själv och börja med små, små steg. Veva på pedalerna men veva inte så fort så du glömmer bort dig själv, det tar tid att bryta invanda mönster & skapa nya stigar i livet.

De 3 första månaderna är en prövotid, du lär dig lyssna på kroppen, du lär dig vilka grönsaker du mår bra av & vilka kolhydrater som passar bäst för dig. SpisaBra är ingen kur utan Konceptet är utvecklat under många år och är väl beprövat. Vi lär dig att tänka på ett nytt sätt! Prova SpisaBra och förändra ditt liv!

Att arbeta med människor är det bästa som finns, mitt hjärta brinner för folkhälsa, för att våra barn ska växa upp i trygga miljöer och få utvecklas till sina bästa personligheter med bra mat & gott ledarskap av sin omgivning, vi vuxna!

Kram & Kärlek Jag tror på dig, tror du med på dig?
SpisaBra & Lycka till med vecka 10

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Nyhetsbrev – Tusen tack för fin feedback

februari 25, 2018

Fantastiskt vilken fin respons så många kommit med sedan jag släppte nyheten om nästa bok. Sluta Banta – Börja Leva! Boken kommer att innehålla mycket teori, och anekdoter både från mitt tidigare liv & andras. Kost & Livsstilshälsa är ett så komplext och stort område. Alla är drabbade av den ökande psykiska ohälsan. Den gynnas av många som ska BANTA. Sluta BANTA & börja LEVA istället.

Boken kommer att se dagens ljus i början av Juni -2018 & ges ut av Sileo. Vi kommer att öppna en egen hemsida till boken, Sluta Banta – Börja Leva, inom kort. –   www.slutabanta-borjaleva.se

Ni alla som mailar och frågar hur jag mår, ni gör skillnad för mig i alla lägen.  En bihåleinflammation efter influensan var ju inte vad jag önskade mig. Den behandlas nu och jag sliter inga skosulor och jag tränar inte. Utan kroppen får hämta sig.

Jag arbetar som hälsoinspiratör, matkreatör och föreläsare med lång erfarenhet av kostfrågor och livsstilsplanering. Min ryggsäck med en barndom fylld av beroende och medberoende, vuxenliv med fetma och överviktsoperationer, har gett mig styrkan att till slut finna en hållbar väg.
Genom bla denna nya bok kommer jag att frikostigt dela med mig av min  erfarenheter för att hjälpa andra. Som av flera orsaker kanske gjort som jag. Bantat sig sjukligt FET. Samhällets syn på fetma, föräldrar som bantar och speglar sig framför sina barn, med kommentarer, å vad jag är tjock. Jag behöver verkligen banta… Banta leder till fetma för så många & det leder till en mängd ytterliggare faktorer som alla i samhället på något sätt bär ansvar över. Vår attityd och hur vi ser på varandra!

Jag har 2 spår i min verksamhet. Kost & Ledarskap för alla & Kost & ledarskap för dig som lever med bla kronisk smärta och/eller har genomgått Överviktskirurgi. Över 50 % av Sveriges vuxna befolkning har BMI över 25. Genom personligt ledarskap & ansvar kan vi vända detta tillsammans.  De ca 100 000 som gått samma väg som jag genom Överviktskirurig har många en stor önskan om varaktig hälsa efter som Överviktsoperationen ”bara” är ett verktyg.

Konceptet SpisaBra är utvecklat under många år och är väl beprövat. Lever du SpisaBra så behöver ingen banta någonsin……Vi lär dig att tänka på ett nytt sätt! Prova SpisaBra och förändra ditt liv!

Sluta Banta – Börja Leva finns ute på nätbokhandeln, förbeställ gärna ditt ex ”Klicka här” 

Kram & Kärlek Jag tror på dig, tror du med på dig?
SpisaBra & Lycka till med vecka 9

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör