Mias tankar

Rakt på sak från köket

november 19, 2017

Många frågar vad Sileo betyder. Sileo, det latinska ordet för omstart. Sileo – Mia Ånemyr heter företaget som bla driver SpisaBra.
Många söker efter nya resultat, men gör man ingen förändring i en så kallad omstart sker inga nya resultat. Önskar du planera dina veckomenyer, genom att börja SpisaBra så har du direkt börjat tänka på ett annat sätt och då har du öppnat en ny dörr. Dörren som leder dig dit du önskar i ditt liv med din familj, barn & barnbarn. Dörren är öppnad och du har bestämt dig för en förändring, gör planeringen hållbar för dig & dina förutsättningar.

För 20 år sedan hade jag en enda tanke, Det var att någon annan skulle göra det jag önskade skulle ske i mitt liv. En dag  satte jag fart på att stärka det friska i mig. Det var en lång resa värd varenda sekund. Det jag ångrar är att jag inte lärde mig att tänka solsken tidigare i mitt liv. Men det är aldrig för sent att förändra och nu är det över 10 år sedan jag började arbeta med förebyggande hälsa & friskvård.

Att jag är överviktsopererad ett antal gånger sedan 23 år tillbaks gör att jag kan den delen lika bra som jag kan bidra inom smärtans värd, för det är över 20 år sedan jag blev med Fibromyalgi. Genom god kost & livsstilsplanering finns det bara möjligheter: Finns viljan finns lösningen. Små steg gör stora resultat för alla.

Ät naturligt för din hälsa – Våra veckomenyer innehåller inga onödiga tillsatser och är så gott som fria från socker, vete och laktos.

Skapa hållbara matvanor – SpisaBra är för dig som vill bli matsmart – det vill säga skapa matvanor som är hållbara för både hälsa och miljö.

Värna om miljön – Genom att planera din veckomat, handla efter säsong och alltid använda all mat minskar du matsvinnet och sparar på miljön.

Spara tid och pengar – Med välplanerad veckohandling tar du vara på all mat du handlar, plus att du sparar tid såväl som pengar.

Som medlem har du alltid tillgång till 3 veckomenyer. En vecka bakåt, nuvarande vecka samt nästkommande vecka. För optimal hälsa & livsstilsplanering, https://spisabra.se/veckans-meny/

948 kr just nu 483 kr mer info ”Klicka här”

SpisaBra
0706-204 206
Läs gärna Om SpisaBra & Varför SpisaBra

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Smarta planeringstips

november 12, 2017

SpisaBra – Matsmarta veckomenyer! Veckoplaneringen den viktigaste för alla. 

Hej på dig! Förra veckan skrev jag om Planering A – O. Denna vecka bryter jag ner planeringen i mindre bitar. För att äta bra och hälsosamt behöver du förstås ha råvaror hemma som är bra för kroppen. När du loggar in finner du  ”Bra att ha hemma”vid veckans meny.

Jag vet av erfarenhet att förändringar inte görs över en natt. Men med smarta planeringstips, motivation och kunskaper om hur viktigt det är att äta bra mat för bästa hälsa. Att vara en god förebild för dig själv, din familj med barn och barnbarn går det smidigare att sätta fart med små små steg genom följande:

Mias planeringstips:

  • Tänk smart redan inför kommande vecka
  • Lär dig se hur du kan få i dig den näring du behöver
  • Nyttja Receptbanken, byt ut eller lägg till. Var prismedveten,  ”klicka här”
  • Lär dig se hur du kan spara tid, genom att förbereda och återanvända maten
  • Se till att ha gott och nyttigt hemma. Då kan du inte frestas att äta något annat. Lär dig se hur du kan unna dig saker att göra- inte sådan som går att äta.
  • Bestäm dig, du har allt att vinna
  • Se till att bara ha fräsch, nyttigt och gott i kyl, frys & skaffer. Det kan bli din nya hälsamma livsstil.
  • Börja SpisaBra idag
  • Barn gör inte som vi säger utan som vi gör!

Som medlem har du alltid tillgång till 3 veckomenyer. En vecka bakåt, nuvarande vecka samt nästkommande vecka. För optimal planering, https://spisabra.se/veckans-meny/

SpisaBra
0706-204 206
Läs gärna Om SpisaBra & Varför SpisaBra

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Planering är A-O!

november 5, 2017

SpisaBra – Matsmarta veckomenyer! Hej vad kul att just du är här.  Du har kanske precis kommit igång med SpisaBra? Med Matsmarta veckomenyer, ett helhetskoncept som inspirerar och motiverar dig att äta bättre, godare och mer hälsosamt oavsett vem du är och vart du är på väg….

SpisaBra gör det smidigt att förbereda veckans måltider. Det viktigaste är Planeringen.

Många av oss är stressade eftersom vi arbetar mycket och springer mellan olika aktiviteter, våra egna och barnens. Stress och ohälsosam kost är som du vet en katastrofal kombination. Med bättre planering & framförhållning genom SpisaBra får du bra matsmarta veckomeyer och dessutom kommer du att få mer pengar i plånboken och mer tid att göra andra saker på.

För att minimera den farliga stressen både för dig och eventuella barn, så spring inte in i affären dagligen. Lägg inte ansvaret på barnen för kvällens middag. De har inte kunskapen om bra kost & näringslära. (Dålig sömn kan bero på kost med för lite näring i, tanka bättre orka mer, tex sova)

Nyttja Receptbanken, byt ut eller lägg till ”klicka här”  har tillkommit för att underlätta kostplaneringen för familjen. För alla kanske inte äter exakt lika. Det kan ju vara så att någon i din familj är precis som jag, överviktsopererad och har en annan näringslära. Mer om det finner du genom ”Läs här”

Som medlem har du alltid tillgång till 3 veckomenyer. En vecka bakåt, nuvarande vecka samt nästkommande vecka. För optimal planering, https://spisabra.se/veckans-meny/

SpisaBra
0706-204 206
Läs gärna Om SpisaBra & Varför SpisaBra

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Tankar från SpisaBra – Godare & Hälsosammare

oktober 29, 2017

Vi har som du säkert har sett bytt både namn & hemsida till SpisaBra.
När du som medlem loggar in på SpisaBra är det helt tomt i fälten. Du fyller smidigt i ditt användarnamn & lösenord och klickar på logga in. Har du glömt ditt lösenord, klicka på ”glömt lösenord” du finner under ”logga in”. Prova bara 2 ggr vid inloggning så du inte låser dig ute.
Fungerar det ändå inte. Då finns supporten alltid redo, du fyller i kontaktformuläret ”klicka här” uppge ditt namn, vad du behöver hjälp med och glöm inte att uppge ditt telefonnr för bästa kundvård.

Tankar från SpisaBra – Godare & Hälsosammare. Med en gnutta ansvar i kostplaneringen spar du både tid och pengar. Med SpisaBra skapar du hälsosamma, smarta och miljövänliga matvanor året runt. Gör din vardag lite enklare med matsmarta veckomenyer.

De recept du hittar i receptbanken  är till för dig som vill komplettera för  övriga måltider eller byta ut & lägga till. Recepten ger bra mättnad, glad mage och bättre förutsättningar till varaktig hälsa tack vare att de baseras på naturliga råvaror och långsamma kolhydrater.

Med SpisaBra värnar du även om miljön. All veckohandling och alla veckomenyer bygger på att du ska kunna ta reda på din mat och därmed minska ditt matsvinn. Hur lång är din purjolök? missa inte att använda hela purjolöken.

Som medlem har du alltid tillgång till 3 veckomenyer. En vecka bakåt, nuvarande vecka samt nästkommande vecka. För optimal planering, https://spisabra.se/veckans-meny/

SpisaBra
0706-204 206
Läs gärna Om SpisaBra & Varför SpisaBra

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Energisk livsnjutare som lyssnar på kroppen!

oktober 24, 2017

Tidningen Må Bra nr 11, 2016 berättar jag om stress, fibromyalgi vägen till egen företagare. Planering är A-O. Citat ”Hälsoinspiratören Mia Ånemyr är noga med att planera in sin vila och återhämtning”

Med min medverkan i tidningen hoppas jag verkligen att inspirera dig som fundrar på att ta steget ut i världen gör det.

Till dig som ännu inte har börjat planera ditt liv. Gör det. Oavsett om du är egenföretagare, VD på ett företag eller anställd, mamma eller far & morförälder. Med en lång smart planering skapar du hälsa och hållbara relationer, snabba kast och en ostrukturerad plan leder många till onödig stress. Börja idag.

Vi kan förebygga och stödja många som pga omständigheter är eller blir sjuka pga för dålig arbetsmiljö och chefskap. Detta är något vi bör beakta i vår arbets & livsmiljö.

Från uppgiven soffpotatis till energisk livsnjutare som lyssnar på kroppen!

Driver Sileo med bla konceptet SpisaBra, medlesdel med veckoplanering, inhandlingslistor & Receptbank – med kost som skapar hälsa, så gott som fritt från vete, socker & för dig som önskar även laktos.

Matkreatör, Hälsoinspiratör & Författare med ett brinnande hjärta för allas bästa hälsa.
Börja SpisaBra idag du har allt att vinna oavsett vem du är. Friskvård för alla SpisaBra 

Taggar: , , , , ,

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör