Kan man vinna över stressen genom god planering?

Kan man vinna över stressen genom god planering?

I mitt arbete möter jag många som tänker precis som jag tänkte i mitt förra liv.
En dag kommer det att ske. På måndag, då ska jag börja.
Efter semestern börjar det nya livet. Hur många har börjat Banta efter semestern? istället för att börja Leva Nu?
När barnen har….
Efter skilsmässan….
När jag har nytt jobb, då ska det ske….
Ja ni börjar förstå att den enda vi lurar är jaget själv. Det kommer inte ske någonting om DU inte börjar förändra ditt liv, dina tankar, din planering. Då kommer du att VINNA ditt liv i den harmoni du har realistiska förutsättningar att leva.

Ta steget!
Sätt fart, som medlem på SpisaBra Veckomenyer med hälsosam vardagsmat! finns verktygen.
Logga in, printa ut veckans inhandlingslista, kolla i skåpen vad som finns hemma. korrigera inhandlingslistan. Vilken dag i veckan planeras vardagsmaten? Vad finns för budet? Hur många portioner skall lagas för att täcka era behov? Du har ju redan bestämt dig. LCHQ passar familjer som handen i handsken.
Öppna Tips delen & där ligger de godaste Wåffelreceptet, osötade och utan gluten.
Komplettera inhandlingslistan med matsmarta inköp genom vårt nya samarbete med Matsmart

Var kommer SpisaBra ifrån med Kylskåpsröj?
Yrkesarbetande inom akutsjukvården och småbarnsmamma till 2 barn. När de väl hade hämtats från dagis och fritids, hade de somnat innan maten stod på bordet. Deras mamma var trött, orkeslös, på väg in i väggen. Med en sjuklig övervikt på nästan 50 kg.

Just där en dag fann jag lösningen, PLANERING!
Så klart att barnen ska hinna äta innan de somnar. För över 22 år sedan började veckans mat  lagas på söndagar till kommande vecka.

Då fanns inte den livsstilskunskap som utvecklats med åren inom hälsofrämjande arbete.
Det som hände var att jag började göra på ett annat sätt. Det var en av många dörröppnare till att en hållbar förändring kunde börja ta form och öppnade så klart även min nyfikenhet till att utbilda mig vidare och arbeta med kost & hälsa på olika sätt.

Så vad behöver Du göra? Vad behöver dina anställda för verktyg?  Kost som läker gör skillnad, det är skillnaden som gör det möjligt att stressa ner, organisera sina tankar & känslor för den bästa hälsofrämjande livsstilen.
Minska stressen, Planering är A-O, men var ska man börja. Den frågan kommer ofta. Om man inte vet vem man är, hur ska man då veta var början av snöret är?
Att finna  motivation är en bra dörröppnare, det gör man smidigt genom att följa veckans meny, det ger nycklarna till mindre stress. Steg för steg.
Stress är idag en stor bov, den påverkar vår livsstil enormt mycket och för många negativt. Lura sig själv att tro att det blir bättre om… Nej det blir bättre när man gör, gör det man behöver & gör det dagligen.

SpisaBra & Lycka till! – Sluta Banta – Börja Leva! lyssna gärna på podden 

Boken Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott finns kvar på lagret. Om man söker recept

Har du någon fråga, synpunkt eller idé? Maila på info@miaanemyr.se
Mia Ånemyr
Mia är utbildad inom ACT, TA, Dipl, kostrådgivare, ISOdieten coach, Hälsoinspiratör, Alkoholrådgivare & har tidigare arbetat 16 år inom akutsjukvård.
Mia har gett ut böckerna Mellanmål på väg & Adrians Kalasbok naturligt gott,

Företagets hemsida   Mia Ånemyr

Taggar: , , ,

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör