Mat & Miljösmart, nytänkande i veckomenyer

Vecka 48 avslutas & v 49 välkomnas. Advent är här och första ljuset tänt! Receptbankens JUL – inspiration fylls på så alla som önskar fira Advent & JUL så gott som utan socker har den chansen. Vi plockar inte bort, vi lägger till, socker & vete får inte plats i recpeten, inte heller i veckomenyerna…. 

Ingen fara, har man inte gått igenom det som känns viktigt, för veckan som just tog slut, så finns den kvar 1 vecka till. Medlem,? alltid tillgång till pågående vecka & nästkommande vecka, för optimal planering.(Inhandlingslistorna & Tips delen)
Bakåt, det har ju varit.

Kanske har familjen kommit en bit på sin hälsofrämjande resa, börjat planera och tillaga fler och fler rätter för varje vecka. Finns det barn i familjen, inkludera gärna dem. Barn älskar grönsaker, när de får följa med i tillagningsbiten. Livsmedelsverkes rekommendation på grönsaker, frukt & bär är 5 hg / person & dag!
Värt att ta med i matlagningens resa…

Smaksättningarna i de flesta recept är från veckan som varit. Citron, timjan, ingefära, skrynkliga tomater, torra örter osv Det som handlades hem och av olika orsaker finns kvar kastas inte bort, utan används i matlagningen på ett eller annat sätt. Här finns mängder med lösningar, tilllaga all mat på samma gång, då blir det mindre matsvinn. ”Purjolöken” räcker  längre… brukar jag förklara när jag föreläser. Det beror ju på, vilken av de 4 frågorna du är redo för att Ta steget till, var fokus ligger på för hälsofrämjande insatser för dig just nu.

Mat & Miljösmart ett nytänkande i veckomenyer

Snart är det 3 års kalas på veckomenytjänsten SpisaBra – Friskvård. Åren går fort & SpisaBra friskvård vägleder dig till en hälsofrämjande livsstil. Förändring till en sorts omstart kan vara det svåraste som finns för många. Rom byggdes inte på några månader, genom att vuxna gör bättre val i livet kommer det att påverka barnen, vår framtid på ett eller annat sätt!

– Vill du äta naturligt för din hälsa?

– Vill du skapa hållbara matvanor?
– Vill du värna om miljön? 
– Vill du spara tid och pengar?

Lura dig själv ett år till? NEJ. Det blir inte enklare efter jul, det blir inte mer tid nästa år. Sätt av tid en stund och fundera på vad du vill ha ut av 2019?
Vi lever en gång och det är NU! Glad Advent & mer grönsaker på bordet gör underverk för alla!

Mat & Miljösmart, nytänkande i veckomenyer

Hälsoleverantör
Mia Ånemyr
Med lång erfarenhet av kost & livsstilsförändring
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Prova Veckomenytjänsten SpisaBra och förändra ditt liv!  
Friskvårdsbidraget på Wellnet?
 

 

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör