Mer JUL mindre stress

Mer JUL mindre stress! Efter jul och nyår brukar ekonomin alltid vara lite knepig att få ihop för många. Det är inte ovanligt att det spenderas mer pengar på god mat, julklappar och nyårsfirande än plånboken har innehåll för.
Mindre pengar kvar i januari.
Att vara prismedveten som konsument är alltså ett hett ämne i januari. Att ta vara på maten, laga om det som köps och inte slänga rester är en förutsättning för att tänka hållbart både ekonomiskt och ur en miljöaspekt.

Stressa mindre!
Lägg inte pengar på sådant som ofta kan vara helt onödigt, exempelvis färdig mat med en massa E-ämnen i. Laga själv ifrån grunden. Genom nya val i affären skapas bättre hälsa.
Alla borde handla mer ekologiskt, närproducerat och se över innehållsförteckningen på det som bärs med hem. Vill du äta allt som finns i förpackningen? hur stressar kosten kroppen? Ta och stanna upp här & fundera, hur har du mått tidigare jular? Har tanken funnits, nästa år ska vi fira JUL med mer hälsa och mindre stress?

Få ner stressen med bättre planering i livets alla delar!
– Ta inga sms lån, aldrig och absolut inte NU
– Det är gesten som räknas vid överlämnande av en gåva som tex JULklapp, inte summan i paketet. Det är ingen som tackar dig för att du sätter dig i situationer som ej skapar mer av det liv du önskar
– Det är inte antal tomtar i huset som räknas på JULafton. Tomten kommer till alla som är modiga att ta emot & öppna upp för ditt bästa liv, är du en av dem?
Motion, fysisk aktivitet, minimum 30 minuter dagligen, det är lika viktigt som att äta. Mat är bränsle till kroppen & knoppen. Inget som någon bör UNNA sig. Unna dig en JUL utan stress, med god planering, tänk inte det gör jag sen, sen kommer de flesta sällan till. Tänk dig att du är en bil, hur långt kommer bilen med det bränsle du unnar den? 
– På SpisaBra lägger vi in planeringstips varje vecka och öppnar upp för en advent & jul utan socker & recepten innehåller inget vete. De är proppfyllda med näring för en hållbar hälsosam livsstil med smaker som passar JULen.

Tänk & gör en smart planering!
Var en god förebild för dig själv, barnen gör som vuxna gör…… ansvar är tufft. Med mina egna erfarenheter & Livskompetenser vill jag inspirera dig att våga ta ditt steg till din bästa hälsa. Gör en stragegi för dig, bestäm vad som är bra mat för dig, bestäm dig för att göra budget och framförallt var planeringen trogen. SMARTA delmål för mer JUL & mindre stress.

Tänk dig att du är en bil, hur långt kommer bilen med det bränsle du unnar den? Orkar den fram till JUL? 

Mat & Miljösmart, nytänkande i veckomenyer

Hälsoleverantör
Mia Ånemyr
Med lång erfarenhet av kost & livsstilsförändring
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Prova Veckomenytjänsten SpisaBra och förändra ditt liv!  
Friskvårdsbidraget på Wellnet?
 

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör