Mias tankar

Frys in & vinn

november 4, 2018

Veckomenyer på SpisaBra, börja tänka större och påverka både din hälsa och miljö.

Denna vecka fokuserar vi på infrysning av det du helt omedvetet kanske förr kastat bort. Du får massor av tips & idéer på hur du börjar förändra dig och ditt liv till ett mat &miljösmart liv.

Alla gör det nästan helt omedvetet. Kastar något ätbart i soporna. Genom att du börjar att ta tillvara på allt i ditt kök kan du beroende på vem du är idag spara flera tusen kronor varje år. Dessutom spar du på miljön.

TV 4 Nyhetsmorgon bjöd min mig för att prata om matsvinn

Matsvinn är hett idag, hos mig har det alltid varit en prioriterad fråga som jag sedan många år inom kostbranchen, har fokuserat på. Att kasta mat i soporna påverkar så mycket av våra liv på olika sätt. Har du inte tid att ta tillvara på dina rester – frys in. Gör matlådor, gör omeletter fyllda med rester, helt vanlig mat. Släpp lös den inneboende kocken.

Börja fylla dina skåp i köket med kost som du är värd att tanka dig och familjen med.

Smaklig måltid med kalendermenyer – Unna dig hållbar hälsosam livsstil med oss
Mia Ånemyr
Med lång erfarenhet av kost & livsstilsförändring
0706-204 206
info@miaanemyr.se

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Vilken Diet bör jag välja?

oktober 28, 2018

Den frågan finns det nästan lika många svar på som antal individer. Och svaret är enkelt, den Diet = Kosthållning som du klarar av att äta dagligen livet ut.

Då har du funnit en hållbar livsstil. Vilken Diet är det? Det är en kost/diet som hela familjen kan äta, till hela familjen, barn i familjen`lägga till mer kolhydrater i form av frukt, fullkornsris eller fullkornspasta. Receptbanken och veckomenyerna är skapta på riktiga råvaror som mättar bra.

Är det värt att äta så ät & Njut!

Vi har skapat Kalendermenyer för alla.
Ett fantastiskt bra riktmärke för alla som vill vinna tid & pengar. Det ger dig stöd och du kan med lätthet följa veckomenyerna. Vi vill tona ner ord som diet för det är inte hållbart att gå på diet livet ut. Men det är hållbart att äta bra mat livet ut.

Hur vi har det med genetiken, arv och miljö, det visar sig oftast för sent
Det är mer vanligt än många anar att barn gör som vi gör, inte som vi säger. Jag vill inspirera till det enkla, goda och matsmarta i köket. Vi kan ge oss själva och barnen en kost de orkar leka och lära med. Kosten i Kalendermenyerna / SpisaBra skapar inte bara hållbara liv utan lägger grund för mer kärlek till folket.

Maten vi äter påverkar miljön. Genom att vi tillsammans tänker till så kommer vi att påverka både hälsa & miljö. Det är jag helt övertygad om. Det tar bara lite tid. Att förändra tar tid…. En sak i taget ger stora resultat i framtiden.

Vi sköter planeringen du snor smidigt ihop veckans hälsosamma vardagsmat med Kalendermenyn för veckan.

Smaklig måltid med kalendermenyer – Unna dig hållbar hälsosam livsstil med oss
Mia Ånemyr
Med lång erfarenhet av kost & livsstilsförändring
0706-204 206
mia.anemyr@gmail.com

Taggar: , , ,

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Potatisens dag firas idag 26 oktober

oktober 26, 2018

Potatisens dag firas idag 26 oktober. En knöl som så många skäller på helt orelevant mycket skäll får denna magiska närinngsrika näringskälla.

Potatis är fantastiskt. Bra & Billig till massor.

Vad finns i potatisen ?

Potatis är en av världens mest populära råvaror och en av de nyttigaste. Den är 99,9 procent fettfri och innehåller värdefulla vitaminer och fibrer. Äter du den med skalet på får du en ordentlig dos av nyttiga antioxidanter. Njut och må bra.

Förutom energi i form av kolhydrater ger potatis vitamin C. kalium & kostfibrer. Proteinhalten är låg men den del som är protein är av hög kvalitet.
Potatis kan minska stressen, den innehåller ämnen som stimulerar hjärnsubstansen serotonin som gör oss lung och nöjda. Som ett sista mål på kvällen är en kall bakad potatishalva bra at äta du sover gott med nöjd kropp & knopp

Recepten som finns att tillgå för abonemangskunder friskvårdsmedlemmar har många bra recept på potatis.

Allt från kokt färskpotatis till egna chips. Recepten är indelade i områden om du finner potatis i flera delar som tillbehör, dessert, vegitariskt
Att äta varm kokt potatis ger ett högre GI än att välja kall. Tips till tusen finns i Recepten med kostråd.

Villl du läsa mer om Kalendermenyerna ”Klicka här”
Det är en friskvårdsprodukt som en bok fast på nätet…… sedan januari 2016

 

Välkomna
Hör gärna av dig vid frågor & funderingar
till ansvarig för tjänsten
Mia Ånemyr på
Sileo 0706-204 206
mia.anemyr@gmail.com

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Matsvinns skola del 4 – Minska matsvinnet, hur?

oktober 21, 2018

Vi måste verkligen agera nu. Inte vänta.
Kasta mindre mat. NU!!!!!!!!! Men vad ska jag göra med mina rester då???  Frågar många mig. Matsvinns-recepten är vårt sätt att handleda dig som konsument att bli mat & miljösmart, Genom att laga om och göra nya rätter.

Idag kastas ca 35 – 40  kg helt vanlig mat per person och år. Mer om det kan du se från min medverkan på TV4, temat Minska matsvinnet. Hela inslaget finns här 

När jag pratar matsvinn med mina kunder inser jag att detta är någonting som många inte vill kännas vid.
Nej men inte kastar jag så mycket inte. Då brukar jag säga. Kan inte du mäta en vecka hur mycket du kastar. Skriv upp varje slatt som du häller ut, eller skrapar av tallriken rakt ner i soporna?

På samma sätt som man skriver matdagbok kan du bokföra ovanor
att kasta mat, rester är helt vanlig mat. Värd att ätas upp. Att minska matsvinnet är viktigt. Börja idag att se hur du bidrar till att minska matsvinnet.

Är du medlem redan, grattis. Har du inte bestämt dig ännu? Det är ett smart val som du inte har råd att välja bort. Allt ingår, veckomenyer, inköpslistor, matsvinns- inspirations recept & en receptbank som regelbundet fylls på. Med bra mat, näringstät, antiinflammatorisk och så gott som utan tillsatser. Vi lagar mat från grunden på naturliga råvaror och med naturliga smaksättningar!

Smaklig måltid med kalendermenyer – Unna dig hållbar hälsosam livsstil med oss
Mia Ånemyr
Med lång erfarenhet av kost & livsstilsförändring
0706-204 206
mia.anemyr@gmail.com

Taggar: , , ,

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Pumpasoppa med ingefära & chili

oktober 20, 2018

Pumpasoppa med ingefära & chili

Ingredienser:

1 kg pumpa, använd sorterna (butternutsquash eller hoddaido)
1 st palsternack
1/2 dl ingefära färsk
Knivsudd färsk röd chili eller så het du önskar
1 hackad vitlök
1 grönsaksbuljong
1 gul lök
1 äpple
vatten så det täcker vid kokning
ca 2 dl kokosmjölk

Gör så här:
Skala pumpan, löken, palsternacka mm och lägg i kokande vatten med buljongtärningen, vattnet ska knappt täcka rotsakerna. Tillsätt kryddorna, äpplet i bitar, behåll gärna skalet på.

Låt sjuda ca 15 min. Kör med mixerstav behåll spadet i kastrullen, tillsätt kokosmjölk till önskad konsistens. Toppa med ingefärsyoghurt! God förrätt eller varmrätt på utflykten eller hemma.

Smaklig måltid med kalendermenyer – Unna dig hållbar hälsosam livsstil med oss
Mia Ånemyr
Med lång erfarenhet av kost & livsstilsförändring
0706-204 206
mia.anemyr@gmail.com

Taggar: , ,

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör