Mias tankar

Tänk ekonomiskt och hållbart

januari 11, 2016

Efter jul och nyår brukar ekonomin alltid vara lite knepig att få ihop för många av oss. Det är inte ovanligt att vi spenderat pengar på god mat, julklappar och nyårsfirande som gör att det är mindre pengar kvar i januari. Att vara prismedveten som konsument är alltså ett hett ämne i januari. Att ta vara på maten vi köper och inte slänga rester är en förutsättning för att tänka hållbart både ekonomiskt och ur en miljöaspekt.

Lägg inte pengar på sådant som ofta kan vara helt onödigt, exempelvis färdig mat med en massa E-ämnen i. Laga själv ifrån grunden i stället. Genom nya val i affären skapar du en bättre hälsa.
Vi borde alla handla mer ekologiskt, närproducerat och se över innehållsförteckningen på det du bär med dig hem. Vill du äta allt som finns i förpackningen?

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör