Mias tankar

Kom in i röjtänket!

januari 14, 2016

Planering är A och O. Visst låter det härligt att ta dagen som den kommer? Faktum är att det inte alltid är så praktiskt. Genom att laga all mat samtidigt sparar du väldigt mycket tid. Tid som du istället kan lägga på annat.

Tänk ekologiskt och närodlat. Ställ krav på din handlare! Om du inte gör det vem ska då göra det?

Varje vecka gör du ett rejält röj. Fyll på med matlådor hemma och fyll kylen för att laga för minst 4 dagar och gör ditt röj! Rester är helt vanlig mat. Att ta tillvara på all mat är inte bara bra för privatekonomin. Det är även bra för miljön, vilket gynnar oss alla.

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör

Tänk ekonomiskt och hållbart

januari 11, 2016

Efter jul och nyår brukar ekonomin alltid vara lite knepig att få ihop för många av oss. Det är inte ovanligt att vi spenderat pengar på god mat, julklappar och nyårsfirande som gör att det är mindre pengar kvar i januari. Att vara prismedveten som konsument är alltså ett hett ämne i januari. Att ta vara på maten vi köper och inte slänga rester är en förutsättning för att tänka hållbart både ekonomiskt och ur en miljöaspekt.

Lägg inte pengar på sådant som ofta kan vara helt onödigt, exempelvis färdig mat med en massa E-ämnen i. Laga själv ifrån grunden i stället. Genom nya val i affären skapar du en bättre hälsa.
Vi borde alla handla mer ekologiskt, närproducerat och se över innehållsförteckningen på det du bär med dig hem. Vill du äta allt som finns i förpackningen?

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör