Varje dag slängs helt vanlig mat i onödan

Minska matsvinnet, bli Mat & miljösmart, för en bättre miljö för alla Det är ett delmål, jag vill bidra till.

Husmorstips i massor i Mia´s Tankar!
Som medlem finns ”ännu” mer i varje veckorecept i veckans meny. Det ingår alltid 3 veckomenyer för optimal kostplanering, tipsdel och inhandlingslistor.
Vardagar mellan kl 8-9 har jag telefontid för frågor och funderingar för bästa kundservice. Telefontiden gäller samtliga tjänster & produkter vi erbjuder på Mia Ånemyr

Att slänga mat är väl rätt osmart?
Genom att laga mat först & handla efter så bidrar alla till minskat matsvinn. Att handla bästa kvalitet till lägsta pris är mitt motto i alla lägen. Min mormor hade det ”tänket” och när jag en gång i tiden stod inför att jag hade insett att kosten påverkar hälsan, och att själv kunna påverka hälsan motiverade mig.

Bra mat kostar mer?
Nej det beror på hur man planerar. Det är A-O med en god planering. Då kan alla äta hälsosam kost genom att göra andra val. Allt är val. Att inte välja är också ett val….

Tänka på ett annat sätt, gå ett annat varv i affären, att göra en Omstart är det svåraste som finns. Så låt det ta tid.
SpisaBra, ett helhetskoncept där du får bra verktyg. Det är tidseffektivt att laga och förbereda veckans måltider på söndagar, så slipper du lägga tid på det i veckan. Planering för att vinna tid och pengar. Kastar du mindre mat kommer du att bidra till en bättre hälsa och miljö.

Husmorstips i massor, lätta att följa och maten är enkel.
Bra mat, naturligt sötad och du väljer hur du anpassar för dig och din hållbara hälsa. Mitt resonemang är att mat är medicin, det ger kraft att orka. Att lära sig äta bra kost anpassad för den du är, och även efter din ekonomi. Så yes för en budget för hela månaden. Ta ansvar, det är ditt liv.

Vi har ett ansvar över vår hälsa och om vi har barn så ansvarar vi för deras hälsa också!

Ansvar är tufft, det vet jag själv.
Men ack vad skönt det är när man kan se sig själv i spegeln och känna sig tacksam över det liv man lever. Många har lagt massor av energi, tid och pengar på att Banta, jojobantat i jakten på att finna den smala lyckan. Lyckan finns i varje individ oavsett vad du väger. Ingen är sin vikt!
Här sätter vi fokus på att utbilda vuxna till goda ledare, utan skam & skuld och med små steg påverkas  omgivningen, även barnen vår framtid.

Tänk smart redan inför kommande vecka, stressa ner och njut av livet här och nu. Sluta Banta – Börja Leva du med/ Peppas gärna av podden Sluta Banta – Börja Leva

  • Varför Veckomenytjänsten SpisaBra?
    Med matsmarta veckomenyer skapar du nya vanor som gynnar dig, din familj, miljön och plånboken. Dessutom får du mer tid till annat. /Godkänd för friskvårdsbidrag, i samarbete med Wellnet & e-Passi
    Kom igång utbildning på 8 – veckor
    Godkänd friskvårdstjänst. Här ingår kostplanering för hälsofrämjande livsstil. Lågkolhydrat/Lchq är grunden i kosten. Viktigast är att det blir hållbart för varje individ så en kosthållning & Livsstilplanering innifrån och ut i livets olika delar, rekommenderar jag i alla lägen.

Taggar: , ,

Mia Ånemyr

Matkreatör, Författare
& Hälsoinspiratör